Bed & Breakfast

Hur man startar ett Bed & Breakfast

 Komplett guide för ägare

Att etablera vilket företag som helst och utmärka sig inom det är inget som händer över en natt. Att starta ett B&B eller ett litet hotell är inget undantag, speciellt om du är ny inom besöksnäringen.

Bed & Breakfast

Med otaliga faktorer att tänka på innan du öppnar en fastighet för allmänheten, och ännu fler att kämpa med när du väl driver ditt företag i dag, kan det lätt bli överväldigande.

Men det finns ingen anledning att ge upp din dröm. I den här artikeln ger vi en omfattande guide till att starta och driva ett B&B, så att du kan starta och börja dra nytta av fördelarna med ett framgångsrikt litet företag förr snarare än senare.

Är det rätt för dig att driva ett Bed & Breakfast?

För det första kanske du vill fundera på om det verkligen är något du vill förbinda dig till. Det är ett enormt åtagande som kommer att kräva din hängivna uppmärksamhet dag ut och dag in.

Så innan du startar bör du kunna svara jakande på dessa frågor (bland andra):

 • Är du bra på att hantera press?
 • Älskar du människor och tycker om att vara runt dem på en daglig basis?
 • Tycker du om vad som anses vara vardagliga uppgifter, som att laga mat och städa?
 • Är du expert på din destination?
 • Gillar du tanken på att vara egenföretagare?
 • Har du ett starkt stöd runt dig?
 • Kan du lära dig av dina misstag?
 • Är du en mångsysslare?
 • Gillar du rutiner?
 • Är du villig att prova nya strategier och tekniker för att nå framgång?

Det är oerhört viktigt att du vet vad du kan förvänta dig av jobbet. Detta är inte bara för att du ska veta om du passar för det, utan för att du ska kunna göra jobbet bra och ge dig själv den bästa chansen att lyckas. Det är otroligt svårt att göra det ensam eller tillsammans med en partner.

En annan faktor är varför du öppnar ett Bed & Breakfast. Ger du dig ut på denna resa för att livsstilen tilltalar dig och du älskar kundservice, eller för att du helt enkelt ser det som en möjlighet att tjäna pengar? Att älska det du gör är i allmänhet receptet som behövs för gynnsamma resultat. Vad du definierar som framgång är upp till dig. Kanske är du nöjd så länge du får starka recensioner och håller huvudet ovanför vattnet, eller så vill du bli en prisbelönt fastighet.

Är Bed & Breakfast lönsamma

Är Bed & Breakfast lönsamma?

Alla företag kan vara lönsamma, och det är naturligtvis det ideala målet. Förhoppningsvis genom att ge en exceptionell gästupplevelse och bli populär kan din fastighet uppnå vinst genom rätt förvaltning och strategier. Innan det blir verklighet måste du etablera en stabil inkomst. Det innebär att locka till sig regelbundna bokningar.

Tillbaka till frågan: Kommer du att tjäna pengar på att driva ett Bed & Breakfast?

När du verkligen borrar ner dig i siffrorna är det förmodligen orealistiskt att förvänta sig att tjäna hela ditt uppehälle på en B&B-fastighet.

Låt oss använda ett exempel på en fastighet med sex rum med priser på 500 kronor per natt:

 • Med varje rum fyllt är det 3000 kronor per natt.
 • Med 365 nätter per år finns det totalt 2 190 rumsnätter.
 • Om varje rum bokas varje natt kommer bruttoårsinkomsten att vara 1 095 000 kronor.
 • Med tanke på att beläggningsgraden för B&B ligger runt 50% kommer denna summa att komma ner till cirka 547 500 kronor.
 • Sedan måste du räkna in utgifter och skatter, som kan bli betydande, innan du har din nettoinkomst.

Hur mycket pengar du kan förvänta dig att tjäna beror helt på storleken på din fastighet, det område du befinner dig i och hur lyxig din fastighet är, men i slutet av dagen är det verkligen ingen chans att snabbt bli rik av att driva ett Bed & Breakfast. Eller åtminstone, om du räknar med det så kommer du att bli mycket besviken. Att starta ett B&B är mer ett livsstilsbeslut snarare än ett smart affärsval och du kommer sannolikt att göra en riktig vinst när du säljer det.

Återigen handlar det om huruvida att driva ett B&B passar dig. Om du redan har haft en framgångsrik karriär och vill komplettera din tidigare inkomst, då kan det vara precis grejen för dig.

Öppna ett Bed & Breakfast

Öppna ett Bed & Breakfast

Det finns ett antal omständigheter under vilka du kan öppna ett Bed & Breakfast. Kanske köper du mark för att bygga ett, eller förvandlar ditt eget hem till ett, eller köper en befintlig fastighet.

När du börjar från början och öppnar ett nytt företag måste du först överväga många av de kostnader du kan ställas inför. Beroende på var du startar ditt företag kommer kostnaderna att variera.

De inkluderar men är inte begränsade till:

 • Personliga utgifter – Den mest kritiska kostnaden när du blir egenföretagare är en bra försäkring. Oavsett om det gäller hälsa, funktionsnedsättning, liv eller försäkring för verksamheten eller lån är det viktigt att skydda dig och din familj ifall ni inte längre kan arbeta. Prata med andra egenföretagare, din finansiella rådgivare och en försäkringsmäklare för rekommendationer. I andra änden av spektrumet är det småsaker som presenter, skötsel, kläder, hobbyer och underhållning som tenderar att förbises. Så se till att du bygger in dessa typer av kostnader i din budget redan från början.
 • Handelstjänster – Att acceptera kreditkort är ett måste för seriösa B&B-ägare. Att ta reda på vad den verkliga kursen är kan vara svårt när det finns så många olika typer av kort – kommersiella, internationella – var och en med extra avgifter. En enkel lösning för är att använda en integrerad betalningslösning när du väljer den teknik du ska använda för att hantera fastigheten.
 • Bortkastad mat – Även om det finns massor av idéer för att använda upp mat som inte har serverats, är det alltid en utmaning att komma på sätt att minska mängden mat som kommer tillbaka på gästernas tallrikar. Fråga folk när de reserverar om det är något de inte kan eller inte vill äta och håll koll på den informationen för menyplanering. Var uppmärksam på mat som konsekvent kommer tillbaka på tallriken och om serveringsstorlekarna är för stora eller det finns en garnering folk inte äter osv.
 • Skadade sängkläder – Till skillnad från slitaget i en vanlig hemmiljö, och eftersom dina sängkläder måste vara i perfekt skick, är det en prioritet att byta ut dina sängkläder regelbundet. Det finns en anledning till att stora anläggningar använder vita sängkläder – de är så mycket lättare att byta ut en del i taget. Att ha allt vitt kräver väldigt lite sortering och det är lättare att upptäcka fläckar och märken som behöver behandlas innan det hamnar i tvätten.
 • Webbplats – Webbplatser behöver ständig övervakning, uppdatering och uppgradering om du vill att de ska fortsätta att leverera bokningar. Du måste också se till att den är säker. Allt detta kostar pengar, varje gång du behöver göra en förändring. Men du sparar mycket tid, smärta och pengar genom att använda en webbplatsbyggare som tillhandahålls av ett teknikföretag inom hotellbranschen.
 • Rumsinredning – Det första steget innan du startar ditt B&B är att se till att alla eluttag, VVS och andra krav är uppfyllda och estetiskt tilltalande. Sedan måste du fylla ut utrymmena med möbler och se till att all din inredning är tilltalande. Dessutom vill du sätta upp en trevlig välkomstskylt på framsidan av din fastighet.
 • Rökdetektorer och brandlarm – Naturligtvis krävs dessa enligt lag och kan rädda ditt liv eller dina gästers liv.
 • Företagstillbehör – Dagarna då man drev ett företag med penna och papper är förbi, så det är mycket troligt att du behöver köpa en dator och skrivare, och kanske andra enheter som surfplattor så att du fortfarande kan hantera ditt företag när du är på språng.
 • Köksutrustning – Du behöver tillräckligt med bestick, tallrikar, glas etc för alla dina gäster plus en del i reserv vid skador. Matlagnings- och städutrustning är också viktigt.
 • Regler – Regler för ett B&B är viktiga och varierar med nästan alla myndigheter som finns. Det kan innehålla saker som antalet rum du kan använda för gäster, om ägarna måste bo på fastigheten, parkeringsarrangemang, trafik- och bullerproblem, etc. Om du inte täcker detta kan det kosta dig mycket pengar i böter för att driva en illegal verksamhet.

Och detta är allt innan du redovisar kostnader för reklam och marknadsföring, eller om du behöver anställa personal!

Starta ett bed and breakfast

Starta ett bed and breakfast

Att starta ett bed and breakfast är ett spännande kapitel i ditt liv. Det är din egen lilla plats som du kan förvandla till det perfekta boendealternativet för gäster och ett roligt sätt att försörja sig på. Men om du inte får allt rätt i början kan du vara dömd till att misslyckas.

Vanliga misstag att undvika när du öppnar ett bed and breakfast

Om du är ny på att öppna och driva ett bed and breakfast finns det otaliga fallgropar du kan stöta på om du inte är försiktig. Även om det är viktigt att vara trevlig och serviceinriktad, är det inte tillräckligt. Du måste utbilda dig själv om hur du marknadsför och säljer ditt företag och ta reda på vad som fungerar. Annars kommer du att svämma över av gästfrihet och ingen att ge det till.

Här är 10 misstag att undvika:

 1. Förstår inte din marknad: Att skriva ut broschyrer och sätta upp reklamtavlor kan verka som en bra idé, men tänk om din ideala marknad faktiskt är internationell? Det är därför du behöver veta vem din idealiska gäst är, ofta kommer det att vara en utländsk besökare som vill se och lära sig mer om landet de besöker. Fundera på vad som kommer att ge dig affärer. Det är troligt att att vara online kommer att hjälpa dig mer än någon annan taktik.
 2. Överleverans och underförsäljning: Du kanske är så exalterad över att ta emot gäster att du går utöver det normala serviceområdet. Det här är mycket bra och det kommer säkert att ge dig positiva kundrecensioner, men om det börjar tära på dina vinstmarginaler kommer det inte att vara hållbart. Var inte rädd för att höja priserna för att matcha kvaliteten på tjänsten. Om du levererar lyx så ska du få betalt för det.
 3. Försöker göra allt: Ett överflöd av arbete ligger i att äga och driva ett B&B, så det är mer eller mindre omöjligt att köra hela showen på egen hand, även om du skulle vilja. Det rekommenderas att du hittar lite hjälp, vare sig en partner eller anställd personal tillsammans med att köpa ett fastighetsförvaltningssystem för att hantera alla administratörsuppgifter.
 4. Inte göra tillräckligt med forskning: Utan forskning ställer du dig själv inför misslyckande. Du måste göra en omfattande analys av området du vill öppna i, dina möjliga konkurrenter, dina möjliga målmarknader och vad gästerna kommer att förvänta sig av en fastighet som din. Att känna till denna information kommer att ge dig en tydlig attackplan.
 5. Rusar för att öppna dörrarna: Som vi vet är första intryck de viktigaste intrycken och ett dåligt första intryck är svårt att fixa. Om du öppnar din fastighet innan du verkligen är redo riskerar du att gästerna utsätts för oorganisering eller oprofessionellitet. Detta ger dig ett negativt rykte direkt, och ett nytt företag har inte råd med det.
 6. Att arbeta utan policyer: Att sätta tydliga regler och policyer för dina gäster kommer att förhindra att dina gäster drar nytta av dig och gör att du kan slippa obekväma samtal eller missförstånd. Du behöver inte bara sätta tydliga policyer, de måste också vara synliga och presenteras för gästerna före och under vistelsen. Det bästa sättet att hålla gästerna informerade är att skicka ut e-postmeddelanden till gäster före ankomst som beskriver alla policyer som ditt bed and breakfast kan ha kring återbetalningar, husdjur, egendomsskador, tidig incheckning och sen utcheckning.
 7. Gå in blind: Det är absolut nödvändigt att du vet vad du kan förvänta dig av jobbet och branschen. Som tidigare nämnts måste du veta att detta är rätt jobb för dig, så att du inte riskerar att bli utbränd på kort tid.
 8. Att vara som alla andra: Om du inte försöker särskilja din fastighet och ge gästerna en unik upplevelse som de kommer att minnas, vad är poängen? Studera dina konkurrenter och se hur du kan göra saker utanför ramarna för att glädja gäster och skapa rykte om att din fastighet är den bästa i området.
 9. Hålla sig till medeltida förvaltningsstrategier: Vi lever nu i en teknologisk värld och de som håller fast vid penna och papper lämnas på efterkälken, frustrerade över hur lång tid det tar att administrera och förvirrade av ständiga mänskliga misstag. Att investera i teknik som fastighetsförvaltningssystem, förvaltare, webbplatsbyggare och mer kommer inte bara att förbättra ditt företags sätt att drivas, utan också din uppfattning om ditt företag. Dessa system kommer att ge dig molnbaserade fördelar som inkluderar att automatisera och påskynda dina administrations- och pappersarbeten, hjälpa till att sälja dina rum online och utöka din marknadsräckvidd och göra det möjligt för din webbplats att se ut och fungera bra samtidigt som du håller dig uppdaterad med Google.
 10. Täcker inte alla baser: Innan du startar måste du se till att ditt företag är helt lagligt och säkert. Detta innebär att ta hand om efterlevnad av regler, tillhandahålla tillräckligt med parkering, erhålla tillstånd och klara obligatoriska inspektioner, säkerställa att certifikat och utbildning som första hjälpen och säker livsmedelshantering är uppdaterade och att köpa försäkringar.

B&B

Hur du anställer rätt personal för ditt B&B

Varje fastighet med fem rum eller mer är för mycket att sköta själv utan hjälp. När du bestämmer dig för att du behöver någon som hjälper dig att driva ditt B&B betyder det inte att det är lätt att hitta rätt person.

Hitta de färdigheter som du behöver – är det bokföring, städning eller matlagning? Eller behöver du en mångsysslare som kan lite av allt? Kom ihåg att din tid spenderas bättre på att serva gästerna och ta reda på hur du ska marknadsföra din fastighet. Skapa en detaljerad arbetsbeskrivning när du är säker på att du vet vad du behöver.

Nästa steg är att få ut din arbetsbeskrivning till en begåvad pool av individer. Annonsera på sociala medier, genom familj och vänner, på föreningen anslagstavla och webbplatsforum och vanliga jobbsajter.

När du väl har intervjuat kandidater är det viktigt att snabbt komma fram till om de är rätt för rollen och även passande för att arbeta med dig personligen. Ställ öppna frågor för att avslöja deras sanna karaktär, få referenser från tidigare arbetsgivare och till och med genomför praktiska tester om det behövs. Du bör bara anställa personer du kan lita på.

Sen behöver du upprätthålla en god arbetsrelation med den framgångsrika kandidaten.

För att personalen ska vara nöjd, se till att du:

 • Är rättvis med ersättning. Utan detta är det omöjligt att få bra medarbetare.
 • Försök att hjälpa dem att göra sitt jobb. Fråga dem vad som frustrerar dem och hur du kan hjälpa till.Boka regelbundna möten för att ta reda på hur det går. Var öppen och ärlig i din kommunikation om deras prestationer (utan att vara en mobbare).
 • Involvera dem i stora och små beslut. Oavsett om det är att välja tapeter eller ändra frukostmenyn, få dem att känna att deras röst är värdefull.
 • Utmana dem att vara stolta över sin prestation. Säg tack. Lägg märke till de små sakerna de har gjort.

Vad du ska leta efter om du köper ett B&B

Vad du ska leta efter om du köper ett B&B

Det finns ett antal fördelar med att köpa ett etablerat B&B eftersom mycket av grundarbetet redan har gjorts åt dig och intäktsströmmen borde vara omedelbart tillgänglig för dig.

Det finns dock en stor mängd information du behöver leta efter och förstå när du fattar ett köpbeslut.

Se till att du kontrollerar följande som en utgångspunkt:

 • Kassaflödet för verksamheten.
 • Driftskostnaderna för verksamheten.
 • De nyckelsystem som redan finns på plats för att driva verksamheten.
 • De leverantörer som redan finns.
 • Om det behövs utbildning/support efter försäljningen.
 • Lagkraven för att driva verksamheten.

Allt detta handlar om att hitta det bästa B&B för dig, ett som passar dina tänkta mål och livsstil.

Ytterligare frågor du bör ställa dig själv inkluderar:

 • Är platsen önskvärd?
 • Har fastigheten rätt storlek?
 • Är inredningen i bra skick eller behöver den uppgraderas?
 • Vilken typ av gäster bor här?
 • Är verksamheten säsongsbetonad eller året runt?
 • Hur snart kommer renoveringar att behövas?

Ytterligare faktorer som kommer att påverka ditt beslut att köpa eller avvisa en fastighet är varför det säljs. Är det av ekonomiska skäl, familjeskäl eller kräver det en stor investering? Det är viktigt att veta varför det säljs så att du inte utsätter dig själv för risker.

En av de viktigaste sakerna du kan göra är att sätta möjligheterna i perspektiv. Kanske har du hittat den perfekta fastigheten men området är mättat med företag precis som ditt. Att undersöka den lokala konkurrensen innan du köper är ett smart drag. På så sätt kan du räkna på alla chanser att skapa en nisch för dig själv och fortsätta attrahera vanliga affärer. Det är bäst att ge dig själv några val och begränsa ditt beslut till mer än ett alternativ. Sedan kan du jämföra intäktsmöjligheterna för respektive fastighet.

Råd för att driva ett B&B

Råd för att driva ett B&B

När du väl har öppnat ditt B&B:s dörrar är det dags för den dagliga driften av fastigheten.

Marknadsföra din egendom, ta in bokningar, checka in och ut gäster, fullända den service du tillhandahåller, upprätthålla en stark relation med dina gäster, rapportera och budgetera är alla saker du behöver titta på medan du går genom livet som en bed and breakfast-ägare. Det innebär mycket mer än att bara laga frukost och peka resenärer mot närmaste sevärdhet.

Det är mycket att jonglera med men vi har tips och tricks för allt!

Marknadsföra ditt B&B online

Onlinedistribution är ett av de mest effektiva sätten att få gäster till ditt Bed & Breakfast. Moderna resenärer gör vanligtvis sin research och bokar på resewebbplatser, så det är där du måste fånga deras blick.

Att marknadsföra dina rum på flera kanaler ger dig den bästa chansen att höja din beläggningsgrad. De mest populära kanalerna inkluderar Booking.com och Expedia, men Airbnb lämpar sig även för små fastigheter, och det finns ett antal nischkanaler som passar särskilda fastigheter eller gästtyper. Det är viktigt att ha en varierad kanalmix och annonsera alla rum samtidigt.

Normalt sett skulle det innebära att mycket tid läggs på att manuellt uppdatera dina listor när bokningar görs och öka risken för dubbelbokningar. Men om du använder en kanalhanterare kommer dessa processer att automatiseras och uppdateras i realtid. Det tar bort en hel del oro.

Du måste betala en provisionsavgift till dessa onlineresebyråer när de gör en bokning för din räkning, men det är ingen anledning att inte ansluta sig till dem. Faktum är att direktbokningar fortfarande kan ske från dessa webbplatser. Om du har din profil korrekt ifylld kan besökare förflytta sig till din egen webbplats. Därifrån kan de göra en bokning direkt med dig, utan provision.

Du kan göra detta enklare och mer attraktivt för dem genom att förbättra utseendet, hastigheten och funktionaliteten på din webbplats och integrera en onlinebokningsmotor. Precis som ett fastighetsförvaltningssystem och en kanalansvarig är en webbplatsbyggare och bokningsmotor utformade för att göra bokningar enklare för gäster och mer sömlösa för dig, samtidigt som det hjälper dig att visa upp din fastighet och din destination. En av de största fördelarna med dessa tekniker är att de arbetar tillsammans för att hålla Google nöjd, göra din egendom lättillgänglig och ge gästerna en enkel bokningsprocess.

Marknadsföra ditt B&B online

Här är några tips om hur du optimerar dina profiler:

 • Inkludera en biografi.
 • Inkludera aktuella priser och tillgänglighet.
 • Inkludera din adress och kontaktinformation.
 • Länk till din hemsida.
 • Visa upp ett galleri med bilder av hög kvalitet.
 • Säkerställ att ditt konto alltid är aktuellt.

Du kan också ta bokningar via dina sociala mediekanaler på Facebook och till och med Instagram genom din bokningsmotor. Med tanke på hur ofta resenärer surfar på dessa plattformar är det en viktig marknadsplats för din fastighet. Se till att du jobbar hårt för att bygga upp publiken och öka engagemanget genom att publicera intressant och relevant innehåll regelbundet.

Några innehållsförslag inkluderar:

 • Artiklar om resmålet.
 • Resetips och tricks.
 • Recensioner och rekommendationer av lokala barer och restauranger.
 • Guider om närliggande attraktioner.
 • Tävlingar och kampanjer.
 • Gästrecensioner.

Två av de senaste taktikerna för att förbättra din onlinedistribution kommer i form av mobila enheter och metasöksajter. Mobilteknik har påverkat distributionen online under de senaste åren, och dess popularitet ökar. Du behöver inte bara ha en fungerande mobil webbdesign, utan du måste samarbeta med distributionsagenter som vet hur man driver mobil trafik. Gäster som använder sina mobiltelefoner eller surfplattor för att surfa på din webbplats letar efter stora, tydliga bokningsknappar, enkla bokningsformulär och ett säkert sätt att göra sina betalningar.

Hur fungerar ett Bed & Breakfast

När det kommer till metasöksajter kan en koppling till dem resultera i en höjdare

När det kommer till metasöksajter kan en koppling till dem resultera i en hög ökning av trafikvolymen. Metasearch-sajter erbjuder besökarna bokningsinformation i realtid om ett stort antal hotell och B&B på deras valda destination, vilket gör att de snabbt kan jämföra rumspriser och faciliteter på den relevanta marknaden.

Dessa kanaler är inte längre valfria för hotell – de är en nödvändig del av deras distributionsstrategi. Utforska olika metasöksajter, som Google Hotel Ads, Trivago eller Kayak, för att upptäcka den bästa distributionskanalen för just din fastighet.

Hur fungerar ett Bed & Breakfast i en idealisk värld?

Vi säger idealisk värld eftersom det är vad dina gäster letar efter. De vill inte ha någon friktion eller besvikelse. Så du måste göra allt du kan för att uppfylla dessa förväntningar.

Om vi ​​tänker på gästbokningen:

Resenärer kommer vanligtvis först att se din fastighet online. De kan ha gjort en Google-sökning, surfat på resebyråer online, surfat på sociala medier eller letat upp dig efter att ha fått en rekommendation. Detta första intryck kommer förhoppningsvis att imponera på dem; vilket betyder att du behöver några fantastiska bilder för att fånga deras blick och tända deras fantasi.

När de väl är medvetna om dig finns det en stor chans att de kommer att besöka både din webbplats och sociala mediekanaler förutsatt att det första intrycket var positivt. Ur deras perspektiv har de många alternativ så de vill veta allt snabbt, utan att behöva leta oändligt efter information. Utformningen av din webbplats är avgörande. Helst har du tydligt synliga bok nu-knappar, enkla menyer som ”om oss” eller ”attraktioner”, ett galleri med bilder och priser och tillgänglighet, allt tillgängligt från startsidan. Om du gör det enkelt för gästerna är det mer troligt att de kommer att belöna dig med sin bokning.

När en gäst har bekräftat en bokning kan ni båda börja förbereda er för vistelsen. Resenärer kommer att bli entusiastiska och kommer att börja planera sin resa. De vill planera aktiviteterna de ska göra, vad de ska packa, var de ska äta etc. Helst vill du veta så mycket om dem som möjligt så att du kan ge dem bättre service när de kommer, och du borde kunna hjälpa dem med eventuella förfrågningar. Skicka e-postmeddelanden före vistelsen för att fråga om deras behov. Gäster blir alltid glada att höra från sina värdar innan en vistelse och om du kommer med presenter i form av rekommendationer och tips, kommer de att bli ännu mer nöjda. Du kan också använda detta som en chans att fråga dem om de kräver något speciellt av dig.

När gästen har bosatt sig i din fastighet är det helt upp till dig. Varm, personlig service är vad de är ute efter medans de vill koppla av på en pittoresk plats och utforska omgivningarna. Var uppmärksam på deras behov och var tillgänglig så mycket du kan om de behöver hjälp. Om det finns några kontaktuppgifter du inte har ännu, se till att du registrerar dessa så att du kan hålla kontakten med dina gäster. När de har lämnat dig kanske du vill tacka dem för vistelsen, be dem om en recension, bjuda in dem att stanna igen med rabatt eller uppmärksamma dem på att de lämnat något bakom sig. Det slutliga målet med att välkomna en gäst till din fastighet är att få en lojal kund som kommer tillbaka varje år.

Bed and breakfast-tips

Bed and breakfast-tips

Uppenbarligen är vissa företag mer framgångsrika än andra och det finns många anledningar till detta. Du kan dock åtminstone eliminera en hel del fel genom att kryssa i alla rutor när det kommer till bästa praxis för hantering av ett bed and breakfast.

Här är en lista över de bästa sätten du kan hantera ditt B&B och skapa den bästa chansen att lyckas:

 • Marknadsför din destination, inte bara din egendom.
 • Gäster kommer att vara så mycket mer benägna att få en fantastisk upplevelse när du hjälper dem utöver att bara ta sig till din fastighet. Resenärer vill ha upplevelser och de söker hjälp och vägledning om vad man kan se och göra lokalt.
 • Dröj inte med att ta ditt företag online.
 • Branschen börjar komma ikapp tiden och du kan vara säker på att dina konkurrenter är en del av gruppen som finns online för att hitta nya gäster. Det är ett måste i en teknisk värld.
 • Engagera dig i föreningar/organisationer.
 • Det finns så många verktyg och resurser där ute för att hjälpa dem som funderar på att äga ett bed and breakfast, eller som precis har köpt ett. Försök inte att göra det ensam, det finns bokstavligen tusentals andra som har gått före och är villiga att hjälpa framtida och nya operatörer.
 • Försumma inte sociala medier.
 • Sociala medier är ett av de viktigaste fönstren till världen bortom ditt B&B. Det är ett bra marknadsföringsverktyg och det kan utöka din räckvidd med mycket små ekonomiska investeringar.
 • Dagens resenärer, särskilt millennials, vill vara uppkopplade på sociala medier så neka dem inte alternativet.
 • Erbjud flexibla in- och utcheckningstider.
 • Medan resenärer förväntar sig traditionella incheckningstider under sen eftermiddag och utcheckningstider på sen morgon, är detta inte alltid bekvämt för den moderna gästen. Som B&B-operatör har du den unika möjligheten att erbjuda personlig service och låta gästerna välja en in- och utcheckningstid som passar dem.
 • Ha extra förnödenheter redo för gästerna. Upptagna resenärer kommer definitivt att glömma något, och detta kan vara både frustrerande och obekvämt för dem. När du har förnödenheter till hands för dina gäster att använda eller låna, kommer du att förbättra deras upplevelse avsevärt. Du kanske vill överväga att köpa extra tandborstar, tandkräm, deodorant, feminina tillbehör och telefonladdare.
 • Lägg till lokala resurser till dina gemensamma utrymmen. Dina gäster kommer att lita på dig för expertrekommendationer om mat, för inblick i de bästa aktiviteterna och för information om regionens historia. I utomhusträdgårdar och gemensamma lounger kan du överväga att lägga till romaner av lokala författare, reseguider och broschyrer som annonserar rabatter och kampanjer för närliggande aktiviteter.
 • Upprätta användbara personliga rutiner. För att vara säker på att du kan ge bästa möjliga service är det viktigt att ta hand om dig själv innan du börjar ta hand om dina gäster. Det är användbart att planera din dag kvällen innan det händer!
 • Använd teknik för att förbättra gästupplevelsen. Teknik ska inte användas för att ersätta personlig interaktion med dina gäster, men du kan enkelt investera i teknik som kompletterar din B&B-förvaltningsstrategi. Ett fastighetsförvaltningssystem som har en onlinebokningsmotor, till exempel, låter dina gäster boka direkt med dig online. En mobilapp låter dina gäster interagera med ditt varumärke på ett sätt som är bekvämt och användbart. Besöksnäringen är en innovativ och spännande bransch, och det finns alltid nya sätt att förbättra din fastighetsförvaltningsstrategi.

Utveckla en affärsplan för bed and breakfast

Utveckla en affärsplan för bed and breakfast

Innan du gör något måste du först bevisa för dig själv att att driva ett B&B kommer att vara ett värdefullt företag för dig (och din familj). Att göra upp en grundlig affärsplan är sättet att göra detta.

Affärsplaneringsprocessen kommer att omfatta mycket forskning. Det är viktigt att vara realistisk i att utvärdera vad du kan erbjuda potentiella gäster. Fråga dig själv vad potentiella gäster vill ha och hur du kan förena dina önskemål och deras önskemål.

Du söker också upp onlineforum och grupper, eftersom dessa är fulla av människor med exakt den upplevelse du letar efter. Detsamma gäller lokala turistorganisationer och föreningar.

Webbplatser för recensioner på nätet är en viktig faktor. Du kan använda dessa för att få värdefull feedback och även lära dig hur du bättre driver ditt företag och servar dina gäster.

Du bör inte heller glömma dina egna verkliga upplevelser. Under åren måste du ha bott i fastigheter precis som din. Vad minns du som bra och dålig? Använd dessa svar för att informera ditt eget företag.

Din bed and breakfast-verksamhet hanterar kundernas förväntningar, så det viktigaste för dig är att förmedla rätt budskap till dina kunder. Du måste formulera hur ditt varumärke kommer att definieras och hur det kommer att ses av resenärer. Justera din webbplats så att den talar språket för dina ideala gäster. Gör det om dem, inte dig. Försök att inte vädja till alla, utan vädja djupt till din ideala gäst. När du är tydlig med vem du vill tjäna, fråga dem vad mer de skulle älska att köpa från dig och utveckla sedan fler produkter och tjänster baserat på vad de vill ha.

B&B affärsplansmall

B&B affärsplansmall

Följande kan användas som en guide för att utveckla din affärsplan. Tänk på var och en av följande punkter när de gäller din situation.

Mål

 • Varför funderar du på att öppna ett B&B? Är det av ekonomiska behov eller andra skäl?
 • Vad är din önskade vinst (nettoinkomst) under ett förutbestämt antal år?
 • Passar dina B&B-mål ihop med familjens mål, både på lång och kort sikt?

Krav

 • Kapital som behövs för start och löpande kostnader.
 • Vad behöver du organisera i form av licenser och tillstånd på din plats (lokalt, länet och/eller landet): bygg- och bostadsregler, hälsobestämmelser, skatteuppbörd, etc.
 • Ta fram en uppskattning av kostnaden för ansvar och andra försäkringar.
 • Vilka är skattekraven som du måste uppfylla? Det kan vara bra att träffa en revisor eller en skatteförberedande specialist.
 • Vilken typ av affärsstruktur – enskild firma, handelsbolag, aktiebolag eller annat – kommer att fungera bäst för dig?

Marknadsanalys

 • Undersök de socioekonomiska egenskaperna hos dina potentiella gäster. Fundera på vad de föredrar och/eller vad som med största sannolikhet kommer att locka dem.
 • Uppskatta antalet och platsen för potentiella gäster. Hur långt kommer de att komma för att bo på din fastighet? Attraherar ditt område många turister? Finns det efterfrågan på den typ av verksamhet du vill driva?
 • Tänk på avstånd och vägar till specifika områden nära ditt bed and breakfast.
 • Utbilda dig själv om trender i B&B-gästers preferenser.

Konkurrensanalys

 • Studera kvantiteten och kvaliteten på liknande bed and breakfast och attraktioner på din plats.
 • Hur lönsamma är andra lokala B&B? Vilka är trenderna? Du kanske inte kan få den här informationen direkt, men prata med handelskammaren för att se om B&B i området är stabila företag eller om de verkar komma och gå.
 • Var annonserar dina konkurrenter?
 • Hur kommer du att positionera dig på marknaden i jämförelse med andra B&B? Vad är du för varumärke? Lyx, budget, en äventyrares dröm, etc?

Förvaltning

 • Start- och underhållskostnader (anläggningar, utrustning, förnödenheter och tjänster).
 • Prissättning av anläggningar och tjänster t.ex. hushållning (om du planerar att lägga ut detta på entreprenad).
 • Lager- och avskrivningar.
 • Bed and breakfast standardförfaranden.

Bed & Breakfast myter avslöjas

Tips för att sälja ett bed and breakfast

Tiden kommer, förhoppningsvis inte för tidigt, då du kanske vill sälja din bed and breakfast-verksamhet. Men det är inte alltid så lätt som att bara sätta upp en ”till salu” skylt.

När du förbereder dig för att sälja finns det en hel lista med uppgifter du behöver göra:

 • Förbered dina ekonomiska uppgifter. Potentiella köpare kommer naturligtvis att vara intresserade av din ekonomi, så se till att du arbetar med en revisor för att förstå dina skatter, ekonomiregister, verktyg och kvitton.
 • Låt din fastighet besiktigas. En besiktningsman kommer att undersöka allt från tak och grund till elsystem och trappor. Genom att se till att ditt B&B är på topp och att det inte finns några problem, så kommer ingenting att dyka upp på köparens inspektionsrapport som tvingar dig att sänka ditt begärda pris.
 • Prissätt verksamheten korrekt. Så många faktorer påverkar vilket pris du bör lista din fastighet till och det kommer att vara svårt att få det rätt själv. Slå dig ihop med en agent och få en värderare att ge dig råd. Vilket pris du än anger kommer så småningom att behöva backas upp med skattedeklarationer och andra dokument relaterade till verksamhetens inkomstgenererande potential, såväl som vad det kostar att hålla den igång.
 • Om du är redo att sälja är det ännu viktigare att ditt företag presterar bra. Upplevt värde kommer verkligen att hjälpa dig att få igenom försäljningen. Potentiella köpare kommer att vilja se regelbundna bokningar och höga betyg så att de vet att de inte går in i dåliga affärer.
 • Erbjud en fullt möblerad försäljning. Det kan mycket väl vara lättare för dig att lämna inredningen bakom dig när du säljer din bostad och det kommer att tillföra ett incitament för köpare så att det kan vara en win-win.
 • Arbeta med proffs. Hitta en fastighetsmäklare som är kunnig och har erfarenhet av hotell- och logibranschen. Att hitta en mäklare med specifik kunskap om B&B är idealiskt. När du är redo att officiellt lista ditt företag för försäljning kommer marknadsföring att det är till salu vara nyckeln. Det finns många onlineresurser som hjälper dig att sälja ditt företag, men att arbeta med en företagsmäklare kommer att säkerställa att ditt B&B är listat till försäljning där det kommer att få mest synlighet från seriösa potentiella köpare.
 • Ha tålamod. Precis som på bostadsmarknaden finns det bättre tider på året än andra att lista ett B&B till salu. Våren är vanligtvis bäst när människor överväger nya affärsmöjligheter. Oavsett vilken tid på året du säljer, använd säsongen till din fördel. Om det till exempel är oktober eller november, pryd ditt B&B med julens charm. Om du säljer på våren eller sommaren, smycka dina utomhusutrymmen med blommor eller grönska.

Ett B&B är i många fall ägarens hem

Summering

 • Starta ett bed and breakfast – Känn dig själv och lär känna din gäst.
 • Sätt upp mål kring vad framgång betyder för dig.
 • Undersök och planera så att du kan undvika vanliga uppstartsmisstag.
 • Vet vilka frågor du ska ställa när du köper en fastighet.
 • Förstå de bästa strategierna för att marknadsföra ditt B&B och sälja dina rum.
 • Leta efter användbara tips för att tillfredsställa gäster och hålla ditt företag igång smidigt.
 • Upprätta en solid affärsplan, inklusive hur du säljer när det är dags.
 • Använd enkla men kraftfulla teknikhanteringssystem för att göra driften av din fastighet enklare och mer framgångsrik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *