Om Oss

Om Oss

När man går promenaden runt Stora Stöten på Falu Gruvas område passerar man det gamla huset Konstmästargården, ett långt ockragult hus med många rum och en altan med fantastisk utsikt över berget och gruvhålet. Det är många som precis som vi sagt till varandra, där skulle man ha ett boende för turister….

I stiftelsen Stora Kopparbergets plan för hur området skulle utvecklas efter att det blivit ett världsarv fanns tanken på ett boende i Konstmästargården. Under våren 2017 var det dags. Då renoverades de sju rummen med ny ventilation, brandgips, innertak, tapeter med 1700-tals mönster och nya trägolv.

Efter att ha startat företaget Gruvortens Bed & Breakfast, inrett och möblerat var det dags att öppna dörrarna för gäster maj 2017.

Vi kom till Falun från Sydsverige 1991 för att Mats, som nyutbildad skogsmästare, fick arbete på Stora Enso. Marie har arbetat som förskollärare / Montessorilärare den största delen av yrkeslivet. Senare utbildad florist med eget företag, Blå blommor Floristverkstad.

Under en period bodde vi i lilla Linneryd i Småland. Där arrenderade vi en familjecamping med café och kiosk ett par säsonger. Efter det har vi bildat familj och har tre barn som växt upp i Falun, men tanken på att kanske någon gång göra något mer med turism har alltid funnits där i bakhuvudet.

Nu har vi varit verksamma i två år och vi har redan mött så många trevliga gäster. Det blir många fina möten vid frukosten och den positiva känslan håller i sig när det är dags att ta itu med dagens disk, bäddning och städning.

Varmt välkomna till oss!

Marie och Mats, Anne samt extrapersonal.