Paket

Ta del av något av våra prisvärda boendepaket!

Gruvpaket

Efter flera hundra år av kopparbrytning är Falu Gruva ett världsarv, något värt att bevara för all framtid.
Följ med på en guidad tur ner i Falu Gruvas vindlande gruvgångar och lär dig om en gruvdrängs vardag under gruvans storhetstid.

Bo på gruvområdets Bed & Breakfast inrymt i ett nyrenoverat 1700 tals hus som en gång var den berömde konstruktören Christopher Polhems bostad.
Alla rummen är olika inredda och namngivna efter personer som tidigare bott i huset.
Från altanen är utsikten magisk över Stora Stöten. Känn lugnet och tusen år av historia.

Kulturresan

Upplev konstnärshem, världsarv, historiska industrimiljöer och trädgårdar. Kulturpasset guidar dig till Dalarnas unika kulturmiljöer.

I Världsarvet Falu Gruva bor du i ett nyrenoverat 1700 tals hus, en gång den berömda uppfinnaren Christopher Polhems bostad.  Här kan du sova gott njuta av lugnet och äta en god frukost med den fantastiska utsikten som sällskap.

Cykelpaket

Från cykelsadeln blir upplevelsen större! Med skärpta sinnen och vinden i håret cyklar du genom världsarvet Faluns historiska kulturlandskap. Stanna på vägen njut en kopp kaffe eller ta ett dopp vid en sjö.

Falu gruva är en viktig del av Sveriges o Europas historia. Följ med under jord och lär dig om en gruvdrängs vardag under gruvans storhetstid.

Bo på gruvområdets Bed & Breakfast i ett nyrenoverat 1700 tals hus. En gång den berömde Christopher Polhems bostad. Njut av utsikt o solnedgång från altanen. Ekologisk frukostbuffé med bl.a. egentillverkad sylt, musli och bröd.