Paket

Ta del av något av våra prisvärda boendepaket!

Gruvpaket

Efter flera hundra år av kopparbrytning är Falu Gruva ett världsarv, något värt att bevara för all framtid.
Följ med på en guidad tur ner i Falu Gruvas vindlande gruvgångar och lär dig om en gruvdrängs vardag. Besök familjen i gruvarbetarbostaden från 1800 talet, museet, historiska byggnader, butiker, café och lunchrestaurang.  

Bo på gruvområdets B&B inrymt i ett nyrenoverat 1700 tals hus som en gång var den berömde konstruktören Christopher Polhems bostad.

Ekologisk frukostbuffé med egentillverkad sylt, mysli och bröd. Från altanen är utsikten magisk över Stora Stöten. Känn lugnet och tusen år av historia.

Vandringspaket

Vandra på stigar genom skog och kulturlandskap där människor gått i flera hundra år. Dagstur med lätt vandring på egen hand i kulturlandskapet runt Falu Gruva. Följ vattnets väg till gruvan och lär dig om vår historia genom informativa skyltar.

Upplev världsarvet Falu Gruva. Följ med på guidad tur under eller ovan jord och lär dig om en gruvdrängs vardag. Besök museet, gruvarbetarbostaden, historiska byggnader, butiker, café och lunchrestaurang.  

Bo på områdets B&B i ett renoverat 1700 tals hus, en gång den berömda Christopher Polhems bostad. Från altanen är utsikten och solnedgången fantastisk. Kanske hör du Berguven som häckar på bergskanten nedanför.

Cykelpaket

Från cykelsadeln blir upplevelsen större! Med skärpta sinnen och vinden i håret cyklar du genom världsarvet Faluns historiska kulturlandskap. Stanna på vägen njut en kopp kaffe eller ta ett dopp vid en sjö.

Falu gruva är en viktig del av Sveriges o Europas historia. Följ med under jord och lär dig om en gruvdrängs vardag under gruvans storhetstid.

Bo på gruvområdets Bed & Breakfast i ett nyrenoverat 1700 tals hus. En gång den berömde Christopher Polhems bostad. Njut av utsikt o solnedgång från altanen. Ekologisk frukostbuffé med egentillverkad sylt, mysli och bröd.

Kulturresan

Dalarna är ett fantastiskt landskap. Upplev konstnärshem, världsarv, historiska industrimiljöer och trädgårdar. Kulturpasset guidar dig till Dalarnas unika kulturmiljöer. Med Falun som utgångspunkt kan du uppleva flera av besöksmålen som ingår i kulturresan.

I Världsarvet Falu Gruva bor du i ett nyrenoverat 1700 tals hus, en gång den berömde konstmästaren och uppfinnaren Christopher Polhems bostad.

Här kan du sova gott, njuta av lugnet och äta en god frukost med den fantastiska utsikten som sällskap. Lyssna efter Berguven som häckar nedanför bergskanten.