Gruvpaket

Gruvpaket

Gruvortens B&B Falu gruva

I paketet ingår boende på B&B med ekologisk frukostbuffé, bäddade sängar, handdukar, delad dusch och toalett, tillgång till bastu, Wi-Fi, parkering utanför och städning vid avresa.

Gruvtur

Följ med på äventyr ner i Falu Gruva, till den del av gruvan med anor från 1600-talet. Hur var livet i gruvan? Ta del av den spännande historien och de sägner och legender som lever kvar. Besökare måste vara minst tre år och kunna gå själva för att få följa med.

Gruvmuseet

I Gruvmuseet är det lätt att förlora sig i historiens vingslag, som inte stannar i Falun utan berättar om Sverige och Europa under många hundra år. Utställningen är interaktiv och uppskattas lika mycket av vuxna som av barn. Här kan du åka i gruvschaktets tunna, prova en medeltida stridshjälm och testa hur geologer arbetar. I Gruvmuseet kan du tillbringa många timmar. Ett bra tillfälle att lära om historien tillsammans.

Livet på gruvområdet

Gruvlavar, vaskverk och hjulhus – de historiska byggnaderna har mycket att berätta och vi har dagliga visningar som ingår i ovanjordpaketet. Ta en tur med Lilla Gruvtåget som kör runt på området. Därefter kan du på egen hand göra ett besök hos gruvarbetarfamiljen Eriksson och ta del av livet år 1897, eller ta kikaren och se om berguven är hemma.

Praktiskt

Välj oömma skor eller stövlar, det är både smutsigt och fuktigt i gruvans gångar. Gruvturen innebär många trappor och du behöver kunna gå den 670 meter långa promenaden. Våra yngsta besökare ska vara minst tre år och alla barn under tolv år måste ha sällskap av en vuxen. Turen tar ungefär en timme och det är mindre grupper i år för att vi ska kunna hålla avstånd.

Ring oss +46722020949 eller skicka ett mail till info@gruvortens.se för att boka ett paket och en passande tid till den guidade visningen nere i gruvan. Biljetterna finns på rummet vid ankomst.

Parkera bilen utanför B&B oavsett vilken tid du kommer. Från buss och tågstation är det ca 1 km att gå till Falu Gruva. Välj gärna Berghauptmansgatan genom den gamla gruvarbetarstadsdelen Elsborg.

Lägg till ytterligare en natt och upplev friluftsliv, sport, kultur, nöje eller lokal mat.