Gruvpaket

Gruvpaket

Gruvortens B&B Falu gruva


I paketet ingår boende på B&B med ekologisk frukostbuffé, bäddade sängar, handdukar, delad dusch och toalett, tillgång till bastu, Wi-Fi, parkering utanför och städning vid avresa.
Guidad visning i gruvan och inträde till gruvmuseet. Upplev Sveriges historia, ett interaktivt äventyr där både stora och små får ta del av en massa kunskap och prova på livet nere under jord.

Guidad visning under jord. Turer finns för besökare i alla åldrar och ger en inblick i gruvdrängarnas hårda liv i den mörka och farliga gruvmiljön.
Alla som följer med på turen måste klara att gå i promenadtakt i trappor, sammanlagt cirka 400 trappsteg, och barn som följer med måste gå själva. Sammanlagt är visningen 750 meter lång och går ner till 67 meters djup. Hiss på vägen upp.
Åldersgränsen för att följa med ner i gruvan är tre år. Upp till tolv år får barn följa med på visningen i sällskap med en vuxen.
Grova skor och varma kläder rekommenderas. Det är alltid + 5 grader i gruvan. Regncape och hjälm lånas ut.  Turen tar ca 1 timme.

Ring oss +46722020949 eller skicka ett mail till info@gruvortens.se för att boka ett paket och en passande tid till den guidade visningen nere i gruvan. Biljetterna finns på rummet vid ankomst.

Parkera bilen utanför B&B oavsett vilken tid du kommer. Från buss och tågstation är det ca 1 km att gå till Falu Gruva. Välj gärna Berghauptmansgatan genom den gamla gruvarbetarstadsdelen Elsborg.

Lägg till ytterligare en natt och upplev friluftsliv, sport, kultur, nöje eller lokal mat.